UŞAK / MERKEZ - Müjde İlkokulu

MÜJDE İLKÖĞRETİM KURUMU TARİHÇESİ

Müjde Mektebi ilk defa 1928 Harf İnkılâbından sonra açılmıştır. Daha sonraki yıllarda okul binasının yetersiz gelmesiyle yeni okul binası 1958 yılında zamanın başbakanı Adnan MENDERES tarafından açılmış olup bu tarihten itibaren Müjde Mektebi 23 Nisan İlkokulu adıyla eğitim-öğretime devam etmiştir.

Uşak iline ve Türk Milletine uzun yıllar hizmet veren Müjde Mektebinin adının yaşatılması amacıyla 2010 yılında Toki tarafından yaptırılan okulumuza Uşak Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Uşak Valiliğinin onayı ile MÜJDE adı verilmesi kararlaştırılmıştır.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında açılan okulumuz 9124 metrekare üzerinde bir alana sahip olup 1 bodrum, 1 zemin,    1. ve 2. kat olmak üzere 4 kattan oluşmaktadır. Taban alanı 1252 metrekare, kapalı alanı ise 5064 metrekarelik bir yapıdır.

Okulumuzda 16 derslik bulunmaktadır. Ayrıca 2 Ana Sınıfı, Fen ve Teknoloji Laboratuarı, Görsel Sanatlar dersliği, Müzik dersliği, Teknoloji Tasarım dersliği, Bilişim Teknolojileri Laboratuarı ve Beden eğitimi salonu mevcuttur.

Çağdaş eğitimin gerektirdiği bütün olanaklara sahip olan okulumuz tüm birimleriyle her alanda öğrencilerimizin gereksinimleri doğrultusunda eğitim-öğretime devam etmektedir.

Yayın: 27.11.2012 - Güncelleme: 28.04.2023 10:56 - Görüntülenme: 391

Etiketler :